Novinky a pracovní nabídky z FoRS říjen 2018

Stáž ve FoRS:

FoRS hledá studenty/tky vysoké školy a zabývající se problematikou rozvojové spolupráce, humanitární pomoci nebo globálního rozvojového vzdělávání. Stážisté jsou pro nás velkou pomocí při péči o členské a pozorovatelské organizace. Přihlašování do 2. 11. 2018. Více informací naleznete zde. Potřebné podklady se vkládají přímo sem.

Pracovní nabídky:

ČRA: Referent zahraniční rozvojové spolupráce (ZRS) – agenda dotačních výběrových řízení
Česká rozvojová agentura přijme referenta zahraniční rozvojové spolupráce. Jeho/jejím úkolem bude administrace dotačních výběrových řízení, monitoring a kontrola realizace projektů či příprava podkladů pro publikační činnost ČRA. Své životopisy můžete posílat do 5. 11. 2018 na adresu: Česká rozvojová agentura, Nerudova 3, 118 50 Praha 1 – Malá Strana. Více informací naleznete ZDE

ČRA: Projektový a finanční manažer/-ka projektu delegované spolupráce v Moldavsku 
Česká rozvojová agentura vyhlašuje výběrové řízení na dvě pracovní pozice 1) Projektový manažer/-ka a 2) Finanční manažer/-ka . Obě pozice budou mít na starost projekt v sektoru zdravotnictví, který je realizován v rámci opatření EU na posilování důvěry ve vztahu k Podněstří. Deadline je pro podávání přihlášek je 29. 10. 2018. Více informací ZDE

ADRA: Koordinátor/ka zahraničních projektů
Leží Vám na srdci potřeby lidí v rozvojových zemích nebo regionech zasažených humanitárních krizí? Vyznáte se v projektovém managementu a přípravě grantových žádostí? Dokážete spolupracovat s lidmi různých kultur? Pak ADRA hledá právě Vás. Své strukturované životopisy zasílejte do 18. listopadu 2018. Více podrobností naleznete ZDE

Události:

FoRS a Divadlo Archa - Akcent na migraci/ Festival Akcent již 3. 11.
Může umění ovlivnit společenskou debatu a vnímání migrantů? Rezonuje migrace jako téma v kultuře? Přijďte 3. listopadu klást Akcent na migraci a dozvědět se více. Festival Akcent přináší třeba společný raut chutí z celého světa, poté má pro Vás České fórum pro rozvojovou spolupráci nachystaných šest stanovišť a dvě desítky příspěvků, filmových projekcí a osobních výpovědí představí autentické příběhy lidí, kteří mají s migrací osobní zkušenosti. Odpoledne už na Vás čeká debata s hvězdným obsazením na téma „Migrace a umění: inspirace, odpovědnost nebo tenký led?“ a večer pro Vás zahraje kapela Allstar Refjudží Band a mnozí další umělci. Zajímavosti a podrobnosti naleznete na FB události zde anebo na stránkách Divadla Archa zde. Těšíme se na Vás. 

CCBC: Poznej jiné kafe
Co ovlivňuje káva v tropech? Jaký je přístup dnešních konzumentů kávy? Zajímá vás alternativní vize její spotřeby? Pak přijměte pozvání na přátelské posezení a společnou diskusi o kávě při kávě, která je víc než jen fair trade. CCBC pro vás připraviladvě přednášky, na které naváže volná diskuze a ochutnávka kávy Tosepan. Tato událost se uskuteční 30. 10. 2018 v Langhans- Centrum Člověka v tísni. Více informací ZDE.  

INEX-SDA: Podzim patří rozvoji 
Nejenom v létě, i na podzim INEX-SDA pořádá školení a workcampy. A je opravdu z čeho vybírat! Můžete se třeba zúčastnit semináře "Jak gender a sexuální orientace ovlivňují naší zkušenost z projektů?" , který se koná v prosinci ve Vídni. Láká Vás vyjet na workcamp mimo Evropu? V tom případě se pro Vás koná přípravný víkend pro účastníky mimoevropských workcampů. Ten se uskuteční 16. - 18. 11. 2018. Všechny informace o projektech naleznete na stránkách INEX-SDA. 

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.