Zveme všechny zájemce o studium a další návštěvníky na Den otevřených dveří na FTZ ČZU v Praze, který proběhne 11.11. 2022 od 9:00 do 15:00 v budově Pavilonu tropického zemědělství, v areálu ČZU v Praze (viz plánek v příloze nebo Google maps či QR kód). 

V rámci programu Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze se můžete těšit na infostánek s informacemi o fakultě a studiu (prohlídky laboratoří a botanické zahrady FTZ, stánek Derbianus Conservation prezentující záchranný program antilopy Derbyho, a samozřejmě na férovou kávu či čokoládovou fontánu od spolku Be Fair, který propaguje témata udržitelnosti a fair trade. Dále se můžete dozvědět něco o farmovém chovu antilop losích a lam guanako, k vidění budou i ukázky antilopích rohů a kůží. V Laboratoři molekulární genetiky se budou moci návštěvníci seznámit s jednotlivými projekty, na kterých tým laboratoře pracuje. K vidění budou různé druhy vzorků, ze kterých se získává DNA (například luskouní šupiny, ježčí bodliny, trus vlků či antilopí uši). Zájemci se dozvědí, jak se ze vzorků izoluje DNA a budou si moci prohlédnout vybavení laboratoře. Organizace Student Ambassadors, která se skládá ze studentů z celého světa, vám představí zajímavé aktivity, které propojují všechny studenty naší fakulty.

PROGRAM:

  • 11:00 - Informace o studiu na FTZ, mimo tento termín možnost individuálních informačních schůzek (místnost 124).

Po celou dobu konání DOD:

  • Botanická zahrada FTZ – komentované prohlídky;
  • Laboratoře FTZ – exkurze od laboratoří (Laboratoř molekulární genetiky, Laboratoř technologie a zpracování potravin, Laboratory of Animal Science);
  • Prohlídka Pavilonu tropického zemědělství;
  • Zábavné aktivity přichystané studentskými organizacemi (prezentace studentských spolků (promítání filmu Ve stínu kakaovníku, workshop, diskuse).

A na jaké laboratoře se můžete těšit?

Můžete nás kontaktovat na našich sociálních sítích:

Facebook a Instagram (@ftz.czu.cz), e-mailem: admission_ftz@ftz.czu.cz nebo telefonicky: +420 22438 2164 – dotazy týkající se přijetí do studia, průběhu studia apod.

Těšíme se na vás! Vaše Fakulta tropického zemědělství

 

Pusťte si video Věda na Tropech, které vám poodhalí, jaký výzkum probíhá v nově vybudovaném Pavilonu tropického zemědělství na FTZ:

 

Kdo vás na Tropech bude učit si můžete prolistovat ZDE a nebo si můžete poslechnout rozhovor s naším děkanem prof. dr. ir. Patrick Van Damme ZDE.

Zajímá vás, jak vypadá studium a výjezdy našich studentů? Či jak to vypadalo na předešlých DOD? Podívejte se do galerie níže.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.