FTZ PROMOCE 2022

Čtvrtek 23. června 2022 se pro 75 studentů bakalářských a magisterských programů na Fakultě tropického zemědělství stal milníkem v jejich životě, když si v AULE ČZU přebírali své diplomy. Ale jak zní heslo Klubu absolventů ČZU, promocí to nekončí!

Letošní promoce umožnily důstojně zakončit studium po nelehkém období pandemie, ve kterém se studenti z různých koutů světa potkávali primárně online a potkat spolužáky osobně, vstoupit i do nově otevřeného pavilonu fakulty a na vlastní kůži zakusit přátelské multikulturní prostředí.

S vyznamenáním prospělo 10 studentů. Cenu děkana FTZ za nejlepší bakalářskou práci si odnesl student Matěj Trnka, program TZ. Ocenění za výjimečné diplomové práce si odnesly následující studentky:

  • Cena ministra zemědělství za nejlepší diplomovou práci pod vedením doc. Karolíny Brandlové na téma hladiny pesticidů u sov a poštolek v severním Španělsku byla udělena studentce Beatriz R. Alonso
  • Cena rektora za vynikající diplomovou práci byla udělena studentce Janě Zimové
  • Cena děkana za vynikající diplomovou práci byla udělena studentce Martině Čelakovské

Samuel Mwanza:

„Jménem zahraničních studentů bych rád poděkoval české vládě za to, že umožňuje zahraničním studentům dostupné vyšší vzdělání v příjemném studijním prostředí. Rád bych poděkoval mírumilovným a přátelským lidem v ČR, všichni jste skvělí! Mnozí z nás pochází z afrického venkova nebo jiných rozvojových zemí a tady v České republice jsme našli svůj domov. Rád bych zdůraznil, že to pro nás není samozřejmost, protože tato příležitost změnila naše životy.

Dále bych rád ocenil pracovníky zahraničního oddělení FTZ i dalších oddělení, kteří nám byli nápomocní a je vidět, že svou práci dělají celým srdcem. Zvládli jsme to hlavně díky vám – pedagogům, kteří jste v nás věřili v nás, v náš potenciál, schopnosti a podporovali nás  – jsme důkazem toho, že jste prostě nejlepší! Získané vzdělání bychom rádi využili k tomu, abychom tuto planetu udělali o něco lepší."

Beatriz R. Alonso

„Toto ocenění je velmi důležité, protože zvyšuje povědomí o problematice negativního vlivu pesticidů na zvířata žijící ve volné přírodě. Velmi si ceny vážím, a i v budoucnu se chci věnovat ochraně živočichů ve volné přírodě."

Safiyya Kassim

„Nikdy nezjistíte, čeho jste opravdu schopní dosáhnout, dokud nepřekonáte sami sebe. Tím v sobě uvolníte pravý potenciál, který je tou nejlepší odměnou.“

„Velmi si vážíme vaší podpory, že jste nás přijali mezi sebe navzdory jazykové a kulturní bariéře, které mohli představovat překážky na cestě k úspěchu. Určitě nemluvím jen za sebe, když řeknu, že tato příležitost nám umožní nový start do života.“

„Uzavíráme jednu kapitolu našeho života, ale zároveň dostáváme klíče ke dveřím vedoucím do kapitoly další.“

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.