Jsme ve finále soutěže ADAPTERRA AWARDS 2021!

Pojďte podpořit Pavilon tropického zemědělství v soutěži o nejlepší adaptační řešení na klimatické změny.

Hlasujte ZDE a poté potvrďte svůj hlas emailem.

Děkujeme

Pavilon tropického zemědělství

Kampus České zemědělské univerzity v Praze se rozrostl o nový pavilon tropického zemědělství. Moderní prostory, technologie a zázemí slouží zejména studentům a zaměstnancům Fakulty tropického zemědělství, ale i lidem z ostatních pracovišť univerzity.

Projekt vznikal s ohledem na environmentální výzvy tak, aby byl provoz budovy do budoucna udržitelný z hlediska nákladů na provoz i negativního vlivu lidských aktivit na přírodu. Fakulta využila tepelná čerpadla, retenční nádrže na dešťovou vodu, fotovoltaické panely či zelenou střechu. Současně je vše navrženo s ohledem na potřeby výuky a výzkumu.

O tom, jak fungují adaptační opatření pavilonu se dočtete ZDE.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.