Hledáme proaktivního studenta ČZU, který by se stal Velvyslancem kariéry v EU

V zájmu každého členského státu EU je mít dostatečné zastoupení v unijních institucích a agenturách (počet pracujících ve strukturách EU), nicméně v současné době je Česká republika z tohoto pohledu dlouhodobě nedostatečně zastoupená. S cílem zvýšit povědomí o možnostech zaměstnání v institucích EU mezi studenty univerzit bylo rozhodnuto vytvořit na relevantních vysokých školách síť studentů – velvyslanců kariéry v EU. ČZU se do programu zapojuje již od roku 2019 a i letos hledá studentku nebo studenta, který by se na dobu 1 – 2 let stal velvyslancem kariéry v EU a podílel se na následujících činnostech:

  • Propagace možností kariéry v institucích EU
  • Sdílení informací o průběhu výběrových řízení a stáží s univerzitou
  • Spravování oficiální facebookové stránky EU Careers ČZU
  • Pomoc s propagací specializovaných výběrových řízení, příp. účast na zvláštních propagačních akcí pořádaných Ministerstvem zahraničních věcí nebo Eurocentry
  • Vybraný kandidát bude moci počítat s pomocí MV a MZV při vytvoření podmínek pro prezentaci zaměstnání v institucích EU (např. poskytnutí prostor, zajištění občerstvení atd.). 

K tomu, aby mohl velvyslanec své poslání co nejlépe naplňovat, zúčastní se v semináře pořádaného zúčastněnými resorty (MZV, MV), kde získá veškeré potřebné informace. Pravidelně také bude dostávat materiály od Úřadu EPSO

Jelikož funkce velvyslance na ČZU existuje již druhým rokem, nové zájemce také zaškolí současná velvyslankyně kariéry, se kterou budou moci nově zvolení velvyslanci spolupracovat na organizaci kariérních akcí nebo propagaci pracovních příležitostí v EU.

Proč se stát velvyslancem kariéry v EU?

Studenti se v rámci tohoto programu zdokonalí nejen v jazykových znalostech, ale zlepší si i své prezentační a komunikační dovednosti, které jsou v současné době vysoce ceněny na trhu práce, příp. získají kontakty na studenty – velvyslance z dalších členských států. Kromě toho, při splnění minimálních požadavků stanovených rezorty (3 aktivity) získají dopis podepsaný ředitelkou Diplomatické akademie MZV ředitelkou odboru vzdělávání a mezinárodní spolupráce ve státní službě MV potvrzující jejich aktivní účast v programuDva nejaktivnější studenti také budou mít možnost zúčastnit se následující rok 1,5 denního školení v Bruselu (za předpokladu, že budou chtít ve své činnosti pokračovat další rok). Cesta a ubytování bude těmto studentům hrazena ze strany úřadu EPSO.

Pokud jste studentem ČZU (ideálně jím ještě 2 roky budete, minimálně však 1 rok) a máte zájem stát se velvyslancem kariéry v EU, zašlete strukturovaný CV a krátký motivační dopis na email mercll@ftz.czu.cz a roubik@ftz.czu.cz, v kopii dostalikova@ftz.czu.cz do pondělí 22.února, 2021 do 12.00 hod. Vybraní kandidáti budou kontaktování a následně s nimi bude domluven osobní či online pohovor.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.