Ohlédnutí za 7. ročníkem International Fair Party 2019

Běžný chod Fakulty tropického zemědělství opět po roce zpestřila nevšední událost s mezinárodním duchem a vůní exotické kuchyně pořádaná studentským spolkem BeFair na ČZU.

Prosincový podvečer proběhl dne 20. 12. 2019 „večírek“, který nemá v našem kampusu obdoby. Představa monotónní disco hudby a bujarého konzumu však neodpovídá realitě. International Fair Party (IFP) představuje totiž mnohem víc. Jedním z nejdůležitějších smyslů IFP je totiž posilování přátelských vztahů mezi napříč národnostmi. Každý rok tak studenti ze tří různých zemí představí publiku své tradice, poví zajímavé informace o své domovině a také uvaří tradiční pochutiny. Letos byla možnost během IFP nahlédnout do krás a vůní Mexika, Kolumbie a Zimbabwe. Návštěvníkům byl zprostředkován autentický zážitek.

Kulturní program dále zpestřilo hudební vystoupení mexické zpěvačky Naomi Mágico. Kromě kulturní osvěty se i IFP každoročně věnuje také problematice odpovědné spotřeby a světovým environmentálním problémům. I letos tomu nebylo jinak a návštěvníkům tak byl představen projekt Save Elephants, stánek s rukodělnými výrobky od Mexico Mágico, organizace Derbianus Conservation, nebo bezobalový obchod Odsyp si v sýpce. Po celou dobu konání akce bylo možné si u stánku BeFair dopřát lahodné tekutiny a další dobroty nebo zhlédnout Výstavu na stromech. Vydařenou akci zakončil vědomostní kvíz o zajímavé ceny.

Dle reakcí publika se letošní IFP i přes technické problémy opět skvěle vydařila.

Děkujeme všem a za rok se znovu těšíme na viděnou!

Více fotek naleznete na našem Facebooku ZDE.

Aleš Kotrbatý a Lenka Hofierková

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.