Přihlášky ke studiu na FTZ lze podat do 31. března 2024

Přihlášky ke studiu na FTZ lze podat do 31. března 2024

Chcete studovat a zároveň objevovat svět, zažít dobrodružství a věnovat se smysluplné práci? Zajímá vás příroda, exotické země a rozmanité kultury? Láká vás mezinárodní prostředí nebo chcete studovat v angličtině? Pokud ano, tak objevte možnosti studia na Fakultě tropického zemědělství České zemědělské univerzity v Praze (ČZU). Fakulta tropického zemědělství přináší jedinečnou příležitost pro studující, kteří chtějí víc než jen sedět v lavicích.

Fakulta nabízí dva tříleté bakalářské programy, kdy po úspěšném složení státní bakalářské zkoušky získáte vysokoškolský diplom a akademický titul Bc. (Bakalář).

  1. Tropické zemědělství

Program je zaměřený na pěstování tropických plodin, chov zvířat a potravinářství. Pomocí volitelných předmětů si můžeš zvolit směr studia, který je ti bližší. Tento program je vyučován v češtině, ale některé přednášky mohou probíhat i v angličtině. Přijímací zkouška je z Biologie a Angličtiny.

Kompletní popis programu a předměty, které v něm můžeš studovat, si prohlédni ZDE.
  1. International Cooperation in Agricultural and Rural Development

Program se zaměřuje na problematiku rozvoje venkova a zemědělství, plánování a řízení projektů a potravinovou bezpečnost v rozvojových zemích a jak název napovídá, je vyučován v angličtině. Přijímací zkouška je ze Světové geografie a Angličtiny.

Kompletní popis programu a předměty, které v něm můžeš studovat, si prohlédni ZDE

Informace o přihláškách a přijímacím řízení

Máte zájem stát se součástí našeho týmu? Pak nezapomeňte podat online přihlášku do 31. března - https://is.czu.cz/prihlaska/.

Pro osoby s mimořádnými akademickými výsledky může být přijetí do bakalářského programu povoleno bez přijímacích zkoušek. Studující, kteří mají průměr do 1,6 z posledního ukončeného ročníku (nebo maturitního vysvědčení) nebo patří mezi úspěšné řešitele předmětových olympiád apod., mohou nastoupit do bakalářského studia bez přijímací zkoušky, jen je nutné i v tomto případě vyplnit přihlášku.

Po absolvování bakalářského studia můžeš pokračovat v magisterském studiu, které trvá 2 roky a absolventi získávají akademický titul Ing. (Inženýr).

Fakulta nabízí tyto magisterské programy, které všechny probíhají v angličtině:

  • International Development and Agricultural Economics (IDAE)
  • Agri-food Systems and Rural Development (ASRD) 
  • Tropical Crop Management and Ecology (TCME) 
  • Tropical Forestry and Agroforestry (TFA)
  • Wildlife and Livestock Production, Management and Conservation
    • Sustainable Animal Production (SAP)
    • Wildlife Management and Conservation (WMC)
  • Tropical Farming Systems (TFS)
  • Agricultural Sciences and Farming Systems in the Tropics and Subtropics - double degree studijní program
  • Global Forestry – multiple degree studijní program
  • Tropical Agroecology – online program

Následně se lze přihlásit na doktorské studium a získat titul Ph.D.

Ať už vás zajímá udržitelnost životního prostředí, zachování biologické rozmanitosti nebo mezinárodní rozvoj, díky studiu na naší fakultě můžete začít měnit svět k lepšímu.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.