Živá univerzita 3-4/2020

Výběr z aktuálního dění na ČZU vám přináší nové dvojčíslo Živé univerzity, které dnes vychází online a příští týden bude na kampusu k dispozici i v tištěné podobě.

Nejnovější dvojčíslo přináší letošní novinky i z Fakulty tropického zemědělství.

A na jaká témata se můžete těšit?

1) Představení nového Pavilonu tropického zemědělství (PTZ) a nově jmenovaných profesorů, včetně našeho děkana Jana Banouta (strana 5)

2) rozhovor s doc. Bohdanem Lojkou, ve kterém vysvětlí, jak se dostal k agrolesnictví, jaký je přínos této inspirace z tropů pro české zemědělce a jakým způsobem přispívá k ochraně životního prostředí. Dozvíte se i o jeho nejnovější připravované publikaci (strana 22)

3) rozhovor s dr. Jiřím Černým o tom, jak vypadá vědecký život zabývající se viry, i o zahájení činnosti mezifakultního Centra infekčních nemocí zvířat a COVIDlabu (strana 29-30)

4) rozhovor s děkanem prof. Janem Banoutem o splnění jednoho snu – přerodu někdejšího Institutu tropického zemědělství v současnou fakultu a o jeho vizi pro výzkum v oblasti tropického zemědělství do budoucna (strana 48)

Pokud budete mít zajímavá témata, která byste rádi publikovali v příštím čísle, neváhejte a obraťte se na mě: jiricna@ftz.czu.cz

Srdečně

Klára Jiřičná 

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.